Lumbágó kezelése injekcióval

Lumbágó kezelése injekcióval

A lumbágó kezelésében számos lehetőség adódik. Akut fájdalmas szakasz esetén általában az első lépés a szigorú pihenés és gyógyszeres fájdalomcsillapítás megkezdése, melyet egyéb kiegészítő kezelések (például gyógytorna, fizioterápia, stb.) követhetnek.

lumbágó kezelése injekcióval

Ide kattintva elolvashatja a lumbágó kapcsán írt rövid ismertetőnket.

A gyógyszeres kezelésnek számos fokozata van, szájon keresztüli adagolás, injekcióval izomba adott gyógyszer vagy infúziós kezelés. A lehetőségek közül most az injekciós, izomba adott kezelésről esik szó részletesebben.

Hirtelen kialakuló nagymértékű fájdalmak esetén a szájon át szedhető készítmények helyett gyorsabb hatású alkalmazási módszerek is előtérbe kerülhetnek. Izomba (intramuszkulárisan) adott gyógyszerek 20-25 percen belül kifejtik fájdalomcsillapító hatásukat. Az alkalmazható készítmények skálája hasonló, mint a szájon keresztül szedhetőek, csak gyorsabb hatást tudnak kifejteni.

Akut gerincfájdalom esetén orvosi ügyeleti ellátástól kérhető segítség. Az ügyeletes orvos részletes vizsgálat után, ha indokoltnak tartja intramuszkuláris fájdalomcsillapító és izomrelaxáló hatású injekciót alkalmaz. Ha a fájdalmak nem csökkennek vagy egyéb tünetek is fennállnak, akkor akár kórházi beutalás is előfordulhat további kezelések végzése céljából. A lumbágó kezelése injekcióval csak ideiglenes segítséget ad: a veszélyek között helyi idegsérülés vagy érsérülés a szúrás miatt, valamint helyi fertőzés kialakulása sorolható fel, így ez a fájdalomcsillapító módszer tartósan nem alkalmazható és nem szűnő fájdalmak esetén egyéb kiegészítő terápiák bevezetése szükséges.

2 hozzászólás

  1. A lumbago eseten van a fizikaterapi mellett màs megoldas is ?Nincs vmi megoldas még?40éves vagyok és Nagyon erössek a fajdalmak 6honapja nem tudok ülni max 10percet. Köszönöm hogy elolvastàk.

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük